logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Vizita reprezentanților PNUD la Curtea de Conturi


https://ccrm.md/ro/vizita-reprezentantilor-pnud-la-curtea-de-conturi-80_1108.html

 

O delegație a Programului PNUD suport pentru democrație a vizitat Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) la data de 1 iunie curent. Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, a avut o întrevedere cu Geoff Dubrow, consultant PNUD și cu Victoria Muntean, directorul Programului PNUD suport pentru democrație.

Întrevederea a fost axată pe tematici legate de cooperarea dintre Curtea de Conturi și Parlament, modalitățile de îmbunătățire a cooperării și activitatea PNUD în domeniul impulsionării dialogului dintre cele două instituții statale. 

Cooperarea dintre instituția supremă de audit (ISA) din țară și legislativ a fost impulsionată în ultimii cîțiva ani, datorită eforturilor permanente depuse de Curtea de Conturi și suportului acordat de partenerii și donatorii internaționali, în cadrul proiectelor de dezvoltare instituțională implementate de instituție, a remarcat Serafim Urechean. Președintele Curții de Conturi a informat oaspeții despre asigurarea transparenței și progresele înregistrate de CCRM, despre dialogul și cooperarea cu Parlamentul și comisiile de profil, succesele și eșecurile la acest capitol, despre direcțiile și modalitățile de îmbunătățire a conlucrării.

Expertul PNUD s-a informat despre procedurile existente la capitolul cooperării ISA cu legislativul, activitățile organizate în cadrul proiectelor de dezvoltare instituțională a CCRM, doleanțele și așteptările Curții de Conturi în contextul necesității eficientizării cooperării CCRM - Parlament. Informația la aceste capitlole a fost relatată de membrii CCRM: Angela Pascaru, liderul Proiectului Twinning, Ecaterina Paknehad, liderul proiectelor de cooperare cu Banca Mondială și ONAS, precum și Gheorghe Trocin.

În cadrul Programului PNUD suport pentru democrație, unul dintre beneficiarii căruia este Parlamentul, sînt preconizate activități de îmbunătățire a dialogului dintre Curtea de Conturi și legislativ, reprezentanții Programului PNUD au solicitat, în context, suportul și participarea ISA la aceste activități.

Președintele Curții de Conturi a salutat inițiativa PNUD, asuigurînd despre disponibilitatea și dorința CCRM de a contribui activ la îmbunătățirea conlucrării cu legislativul și alte părți interesate pentru a crește încrederea societății în instituțiile statului și corectitudinea utilizării banului public.