Actualizat: Sîmbătă, 20 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Consolidarea capacităților de audit ale CCRM în cadrul a două misiuni Twinning

  • 14.04.2016
  • 548

 

Două misiuni ale experților din cadrul Proiectului Twinning, la Componenta 1 "Consolidarea capacităților de audit ale Curții de Conturi", sînt întreprinse în perioada 11-15 aprilie curent.

Misiunea experților Sari Nousiainen și Maarit Turunen este focusată spre realizarea activității 1.4 "Evaluarea la rece a calității auditurilor efectuate în comun cu experții, cu elaborarea listelor de verificare calitate a calității". În contextul misiunii curente este efectuată evaluarea "la rece" a auditului - pilot, întreprins cu suportul experților din cadrul Proiectului Twinning ", de către echipa însărcinată cu auditarea suportului oferit de UE.

Cea de-a doua misiune întreprinsă la Componenta 1 săptămîna curentă este direcționată spre realizarea activității 1.1 "Instruiri privind auditul performanței, sistemelor și fondurilor UE și pregătirea evaluării de bază necesare; organizate vizite de studii pentru echipele de audit" și activitatea 1.3 "Dezvoltarea și consolidarea capacităților CCRM de a efectua audituri ale performanței /de sistem și ale fondurilor UE cu susținerea experților și participarea acestora în misiunile de audit, în conformitate cu noile norme metodologice de dezvoltare  și de reglementare". În cadrul misiunii, două echipe de audit - pilor, implicate în misiunile de verificare a sistemului de salarizare și parteneriatelor publice-private, sînt instruite la tematica efectuării auditului, colectării și analizării datelor etc.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY