Actualizat: Sîmbătă, 20 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Experți Twinning în misiune la Chișinău

  • 11.03.2016
  • 529

În perioada 14-18 martie 2016 Curtea de Conturi găzduiește două misiuni ale experților străini în contextul Proiectului Twinnning "Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova ".  

Misiunea experților spanioli Gabriela Navarro Heras, Manuel Daniel Aguilar, Pablo Rubio Rodríguez are loc la activitatea 4.3 și este axată pe promovarea unui  nou mecanism eficient și a unor măsuri de consolidare a responsabilității entităților auditate de a respecta recomandările CCRM precum și intensificarea relațiilor dintre Curtea de Conturi și entitățile auditate. Punctele de referință ale acestei activități vizează dezvoltarea capacităților personalului de audit pentru a elabora și a consolida recomandările de audit, precum și stabilirea instrumentelor relevante cu privire la abordarea implementării recomandărilor de audit în baza proceselor existente de apreciere a riscului.

În cursul misiunii respective se desfășoară instruiri pentru auditorii CCRM cu privire la elaborarea recomandărilor.

O altă misiune a experților străini Ana Cossio Capdevila, María Isabel Olano Sans și María Victoria Cepa González are loc la activitatea 1.4 privind evaluarea la rece a calității auditurilor. În acest context experții străini, în comun cu echipa de audit, efectuiază evaluarea la rece a auditului pilot privind sistemul administrării veniturilor publice.

Scopul implementării Proiectului Twinning "Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova" este de a acorda suport Curții de Conturi la îmbunătățirea funcționării, performanței și impactului acesteia. Proiectul este implementat în perioada anilor 2014-2016.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY