Actualizat: Joi, 18 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

În atenţia reprezentanţilor mass-media

  • 05.10.2013
  • 629

La data de 8 octombrie 2013, ora 10:00 Curtea de Conturi organizează masa rotundă „Protecția și utilizarea durabilă a apelor din fluvii".

Evenimentul va avea loc în contextul derulării în prezent a misiunii de audit de performanţă în domeniul vizat, în conformitate cu Programul activităţii de audit a CCRM pe anul 2013 şi reieşind din angajamentele Republicii Moldova privind asigurarea protecţiei apei şi resurselor ecologice, utilizarea lor durabilă în bazinul hidrografic al Dunării.

Demararea misiunii de audit a fost precedată de efectuarea unui studiu preliminar, rezultatele căruia vor fi prezentate în cadrul mesei rotunde de către echipa de audit. Scopul auditului, ca re va finaliza în luna decembrie prin examinarea în şedinţă publică a raportului de audit, constă în a determina măsura, în care sunt realizate activitățile privind protecția și utilizarea durabilă a apelor din fluvii, identificarea dificultăților în realizarea politicilor de domeniu, precum și gradul de realizare a angajamentelor, în conformitate cu Convenţia pentru protecţia fluviului Dunăre.  

Pentru a mări impactul auditului şi pentru a sensibiliza opinia publică, societatea referitor la problemele acute din domeniul protecţiei apelor, Curtea de Conturi a decis organizarea mesei rotunde, cu participarea auditorilor implicați în misiunea de audit al mediului,  reprezentanţilor organizaţiilor şi asociaţiilor de mediu, Ministerului Mediului, Inspectoratului Ecologic de Stat, Agenţiei Apele Moldovei, Institutului de Ecologie şi Geografie, altor instituții, reprezentanților mass-media etc.  

În context, salutăm prezenţa şi participarea activă la eveniment a reprezentanţilor mass-media, deoarece problematica abordată este de o importanţă vitală pentru întreaga societate.

 

Agenda_08.10.2013.pdf

Participanti.pdf

 

Serviciul relații publice şi imagine

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Tel. 022 266026

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY