Actualizat: Joi, 18 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea TFMA EUROSAI în Lituania, Vilnius

  • 18.04.2017
  • 1216

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost invitată să participe la întrunirea TFMA EUROSAI (Task Force privind activitatea de audit a municipalității). Prima activitate a TFMA EUROSAI a avut loc în perioada 11-12 aprilie 2017 la Vilnius, Lituania.

Evenimentul a fost inițiat și organizat de către Oficiul Suprem de Audit din Lituania. La reuniune au participat mai mult de 50 de oficiali din 26 de țări membre ale EUROSAI.

Curtea de Conturi a fost reprezentată de către Irina Gutnic, șef Direcția generală auditul autorităților publice.

EUROSAI TFMA a fost înființat în iunie 2016, când Consiliul de conducere EUROSAI a sprijinit inițiativa Instituției Supreme de Audit din Lituania de a uni instituțiile supreme de audit EUROSAI, interesați de problemele auditului municipalității. Activitățile TFMA vor fi îndreptate spre îmbunătățirea sistemului de audit al municipalității și procesele sale într-un mod, ca rezultatele auditului să aducă schimbări pozitive față de rezidenții municipalității și beneficii pentru fiecare cetățean.

Instituția Supremă de Audit al Lituaniei, ca inițiator al acestei idei, și-a asumat responsabilitatea de a prezida TFMA și în continuare va coordona activitățile și comunicarea acesteia, atât între membrii TFMA, cât și cu partenerii săi externi. Mai mult decât atât, Instituția Supremă de Audit a venit cu inițiativa și intenționează să pună în aplicare una dintre măsurile programului de lucru, de a efectua analiza sistemelor municipale din țările EUROSAI. Este de așteptat ca acest monitoring să dezvălui cele mai bune practici organizaționale de audit al municipalității și va constitui o bază pentru schimbări pozitive în acest domeniu, atât în ​​Lituania cât și în alte țări.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY