Actualizat: Sîmbătă, 20 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Misiuni Twinning privind consolidarea capacităților de audit și sporirea impactului activităților CCRM

  • 29.09.2015
  • 488

Două misiuni ale experților străini în contextul Proiectului Twinning găzduiește Curtea de Conturi începînd cu 28 septembrie curent.

Astfel Domingo Garcia efectuiază o misiune la activitatea de dezvoltare și consolidare a capacităților CCRM de a efectua audituri ale performanței /de sistem și a fondurilor UE, în conformitate cu noile norme metodologice de dezvoltare  și de reglementare.

Pentru această misiune sînt preconizate discuții și ateliere de lucru cu echipele de audit pilot, în special cu cea responsabilă de sistemul de pensii. Punctele de referință sînt revizuirea raportului de audit al sistemului de pensii, consultări privind constatările de audit, elaborarea ghidurilor etc.

Totodată, experții spanioli Monica Rino și Amparo Sebastia, aflați în misiune la Chișinău pînă la începutul lunii octombrie, au programate întîlniri și discuții la activitatea privind promovarea unui nou mecanism și a unor măsuri de consolidare a responsabilităților entităților auditate de a respecta recomandările Curții de Conturi, precum și intensificarea relațiilor dintre CCRM și entitățile auditate.

În cadrul activităților cu membrii echipelor de audit discuțiile vizează subiecte cum ar fi: procesul practic de elaborare a recomandărilor CCRM, analiza implementării curente a recomandărilor ș.a.

Proiectul Twinning "Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova 2014-2016" are drept scop susținerea Curții de Conturi în îmbunătățirea funcțiilor, performanțelor și a impactului activității acesteia. El se axează pe realizarea activităţilor prevăzute în cadrul a 4 componente: consolidarea capacităților de audit ale Curții de Conturi, reforma cadrului legal, reforma managementului resurselor umane, consolidarea interacțiunii cu autoritățile Republicii Moldova și sporirea impactului activităților Curții de Conturi.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY