Actualizat: Sîmbătă, 20 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Reuniunea anuală a Grupului de lucru pentru elaborarea standardelor de control financiar

  • 22.04.2016
  • 558

 

În perioada 18.04-20.04 curent a avut loc cea de-a VIII-a ședință a Grupului de lucru privind elaborarea standardelor de сontrol financiar de stat pentru organele supreme de сontrol financiar din statele membre ale CSI, care a avut loc în orașul Dushanbe, Republica Tadjikistan.

La reuniune au participat reprezentanți ai instituțiilor supreme de сontrol/audit din Moldova, Kazahstan, Rusia, Kîrgîstan, Belarus. Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată de către Angela Curchin, șef adjunct al Direcției generale metodologie, planificare și analiză.

Agenda reuniunii a cuprins examinarea următoarele subiecte:

  • structura și conceptul proiectului Standardului " Cerințele de etică, principii și norme de conduită pentru angajații instituțiilor supreme de сontrol financiar din statele membre CSI";
  • concepția privind actualizarea Glosarului de termeni utilizați la elaborarea standardelor de сontrol financiar de stat pentru instituțiile supreme de сontrol financiar din statele membre ale CSI;
  • analiza bazei metodologice și experienței Instituțiilor Supreme de Сontrol (audit) din țările CSI în vederea pregătirii propunerilor și elaborării documentelor relevante (standarde, instrucțiuni/norme, recomandări și altele) privind problemele abordate/domeniile auditate de interes comun;
  • revizuirea și aprobarea Planului de lucru a Grupului de lucru pentru perioada 2016-2017.

Reprezentanții Comitetului сontrolului de stat al Republicii Belarus și cel al Curții de Conturi a Republicii Kîrgîstan urmează să definitiveze proiectele Standardului și Glosarului de termeni, sa-l prezinte membrilor Grupului de lucru în termenele stabilite de planul de activitate, pentru propuneri și îmbunătățiri.

Experții din Federația Rusă s-au expus asupra necesității elaborării unor note analitice/standarde, instrucțiuni privind abordarea unor probleme/domenii de interes comun pentru Instituțiile Supreme de Сontrol (Audit). Grupul de lucru a decis că fiecare membru pînă la finele lunii mai curent să prezinte Comitetului de Conturi pentru сontrolul executării bugetului republican al Republicii Kazahstan propuneri argumentate vizavi de domeniile ce prezintă interes pentru instituția care o reprezintă. Aceste subiecte urmează a fi discutate în cadrul conferinței online organizate în luna octombrie curent.

Grupul de Lucru a aprobat Planul de lucru  pentru perioada 2016-2017. Locația și timpul desfășurării următoarei reuniuni nu a fost stabilită.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY