Actualizat: Sîmbătă, 20 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Seminare Twinning cu experți din Finlanda

  • 02.09.2015
  • 464

În perioada 1-4 septembrie curent continuă sesiunile de instruire în cadrul Proiectului Twinning "Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova" implementat în 2014-2016. Activitățile se desfășoară la capitolul privind dezvoltarea și consolidarea capacităților Curții de Conturi de a efectua audituri de performanță și audituri ale fondurilor UE cu sprijinul experților și participarea lor în misiuni de audit, în conformitate cu noile norme metodologice de dezvoltare și reglementare.

Astfel, experții finlandezi Pasi Ovaska și Juha Lempiainen, susțin mai multe seminare cu următoarea tematică:

-   managementul riscului în cadrul administrației responsabile de veniturile publice;

-   bunele practice privind managementul conformării voluntare a contribuabililor;

-   managementul arieratelor (restanțelor/datoriilor), măsurile și instrumenele utilizate pentru colectarea arieratelor, colectarea forțată;

-   stabilirea valorii în vamă a bunurilor importate (probleme, practici).

Scopul implementării Proiectului Twinning „Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova" este de a acorda suport Curții de Conturi pentru a îmbunătăți funcționarea, performanța și impactul activităţii instituţiei. Proiectul Twinning este implementat de Curtea de Conturi a Republicii Moldova în cooperare cu partenerii de Twinning - Consorţiul format din Institutul Finlandez al Managementului Public HAUS și Tribunalul de Conturi din Spania.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY