Actualizat: Vineri, 19 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a aprobat Planul de Dezvoltare Strategica 2016-2020

  • 15.12.2015
  • 910

Noul Plan de Dezvoltare Strategică (PDS) pentru 2016-2020 a fost aprobat în ședință, luni, 14 decembrie 2015, de către plenul Curții de Conturi.

Totodată a fost aprobat Planul de acțiuni pentru 2016 și Hotărîrea Curții de Conturi privind Programul activitatii de audit pe anul 2016.

Planul de Dezvoltare Strategică pentru 2016-2020 se bazează pe trei piloni principali: consolidarea bunei guvernări a finanțelor și patrimoniului public, asigurarea durabilității instituționale, dezvoltarea și menținerea calității corporative și de audit

Obiectivul acestui Plan de Dezvoltare Strategică este de a oferi Republicii Moldova o instituție de audit care să aibă o capacitate sporită și profesionistă în efectuarea auditului public extern. Dat fiind faptul că acesta este al treilea PDS al CCRM, implementarea strategiilor anterioare, experiențele acumulate - care au fost iminent condiționate de schimbările din mediul de activitate, bunele practici, dar și  aprobarea în cadrul INCOSAI XXI din octombrie 2014 în China a ISSAI-urilor, toate cumulativ, au avut un impact semnificativ asupra orientării activității Curții de Conturi a Republicii Moldova în calitate de unica instituție supremă de audit națională, și au condiționat continuarea planificării strategice a activității de dezvoltare și consolidare a Curții de Conturi pentru următoarea perioadă.

Scopul final, conform noului PDS, este transformarea CCRM într-o instituție supremă de audit performantă, acceptată și solicitată, în mod indispensabil, de către toți factorii de decizie centrali și locali,  în calitate de expert și evaluator național în domeniul managementului finanțelor și patrimoniului public.

Unul din factorii cheie vizează necesitatea revizuirii cadrului legal care să prevadă modalitățile alternative de organizare a activității Curții de Conturi, în perspectivă fiind analizat aspectul ce ține de modelul instituțional de organizare, care să fie cel mai potrivit societății noastre.

În vederea implementării Planului e Dezvoltare Strategică 2016-2020 la începutul fiecărei subetape de dezvoltare va fi elaborat un Plan de acțiuni care va fi aprobat ca anexă la PDS.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY