Actualizat: Joi, 18 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Seminar privind consolidarea integrității sectorului public

  • 23.02.2016
  • 1353

În perioada 22-26 februarie 2016, reprezentanți ai Curții de Conturi participă în Svarzas, Ungaria la un seminar internațional de bune practici cu tematica "Consolidarea integrității sectorului public".

Evenimentul este organizat anual de către Oficiul Național de Audit al Ungariei, iar tematica vizează și subiectul "Cum poate fi folosită abordarea integrității în auditarea problemelor de integritate".

Seminarul dat se derulează atît prin instruiri teoretice, cît și practice, prezentînd metode specifice cu privire la depistarea amenințărilor/riscurilor de corupție în instituțiile din sectorul public și nivelul lor de pregătire pentru a face față acestor amenințări. Totodată participanții vor aborda subiecte ce țin de transparență și comunicare.

Din partea Curții de Conturi la instruiri participă Ivasco Lilia, șef al Direcției resurse umane și securitate  și Vozian Tatiana, controlor de stat principal în cadrul Direcției generale metodologie, planificare și analiză.

Ca parte a activității internaționale, Oficiul Național de Audit al Ungariei (SAO) a lansat în 2014 această inițiativă de a oferi asistență profesională membrilor comunității INTOSAI prin organizarea seminarelor anuale de bune practici, în Ungaria.

Primul seminar din seria de evenimente a fost organizat de SAO în martie 2014, în Szarvas, Ungaria. Subiectul seminarului a fost consolidarea integrității sectorului public, adaptată și dezvoltată de către SAO, cu scopul de cartografiere a amenințărilor de corupție în instituțiile din sectorul public și identificarea modului de pregătire a instituțiilor în combaterea acestor amenințări. Cel de-al doilea seminar organizat în martie 2015, a acoperit aceeași temă extinsă, prin aspecte de transparență și comunicare ale integrității.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY