Actualizat: Sîmbătă, 20 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizită de studiu în auditul financiar în Riga

  • 20.11.2015
  • 1072

O delegație a Curții de Conturi din Republica Moldova efectuiază, în perioada 19-20 noiembrie, o vizită de studiu în Riga, Letonia, în contextul Proiectului de colaborare dintre CCRM și ONAS (Oficiul Național de Audit al Suediei).

Din componența delegației fac parte: Ecaterina Paknehad membru al CCRM, Natalia Trofim, șef al Direcției generale I, Alina Certan, controlor de stat superior în Direcția planificare strategică, analiză și raportare, Tatiana Caraman, controlor de stat în Direcția metodologie, asistență și evaluarea calității,  Nicoleta Graur și Uliana Negru, controlori de stat în Direcția de audit I a Direcției generale I.

Scopul acestei misiuni, organizată de ONAS, ține de domeniul auditului financiar/conformitate, în special de ISSAI aferente acestor tipuri de audit. Totodată, la această reuniune de partajare a cunoștințelor și experienței participă și reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din Georgia ți Letonia.

Oficiul Național de Audit al Suediei cooperează în bază bilaterală cu Oficiul de Audit de Stat al Georgiei, Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul de Audit de Stat al Letoniei.

În acest context, la inițiativa ONA suedez, OAS GE, CCRM și OAS LV au fost de acord să se angajeze într-o activitate de schimb de cunoștințe, care vizează promovarea dezvoltării în continuare a capacității partenerilor în cauză de a efectua auditul financiar în conformitate cu principiile și standardele internaționale ISSAI.

În prezent colaborarea dintre CCRM-ONAS are la bază cel al treilea Proiect pentru anii 2013-2015.Primele două acorduri de colaborare dintre cele două instituţii au derulat în perioada anilor 2007-2009 şi 2010-2012. 

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY