Actualizat: Marți, 09 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

În atenţia reprezentanţilor mass-media

  • 23.07.2014
  • 432

La data de 24 iulie 2014, ora 10:00, Curtea de Conturi va examina în cadrul ședinței publice două rapoarte de audit:

Raportul auditului conformității administrării taxei pe valoarea adăugată de către Serviciul Fiscal de Stat în anul 2013

Raportor: Tatiana Carajeleascov, şef Direcţie în cadrul Direcţiei generale I, auditor public

Raportul auditului conformităţii privind utilizarea mijloacelor publice şi gestionarea patrimoniului public de către Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi unele inspectorate fiscale de stat teritoriale pe anul 2013

Raportor: Svetlana Purici, controlor de stat superior în cadrul Direcţiei generale I

Invitaţi: V. Ioniţă, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe a Parlamentului Republicii Moldova, A. Arapu, ministrul Finanțelor, I. Prisăcaru, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Gh. Cojocari, şeful adjunct al IFPS,  Iu. Lichii, şeful adjunct al IFPS, V. Balinschi, şeful Inspectoratului Fiscal de Stat pe mun. Chişinău, M. Ţurcan, şeful adjunct interimar al Direcţiei economico-financiare a IFPS, V. Coceban, directorul Î.S. „Fiscservinform" și alte persoane cu funcţii de răspundere.

Potrivit datelor raportate, în anul 2013, TVA administrată de către organele Serviciului Fiscal de Stat a fost încasată în sumă totală de 3,99 mld. lei, ce constituie 99,8% față de indicatorul bugetar precizat, din care la bugetul de stat a fost încasată taxa pe valoarea adăugată în sumă de 3,94 mld. lei sau cu 549,9 mil. lei mai mult față de 2012.

În calitate de executor de buget și organ ierarhic superior, IFPS, în baza responsabilităților ce-i revin privind buna guvernare a utilizării și gestionării fondurilor publice de către organele Serviciului Fiscal de Stat, a asigurat condițiile de pregătire pentru instituirea sistemului de management financiar şi control, în anul 2013 acesta aflîndu-se la etapa de implementare.

Ședința va avea loc în incinta Curţii de Conturi, pe adresa Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69, et. 4, bir. 404.

 

Şedinţa va fi transmisă în direct pe pagina web www.ccrm.md .

  

Serviciul relații publice şi imagine

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Tel. 022 266026

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY