Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atelier de lucru EU-REPARIS și STAREP la Bruxelles, Belgia

  • 31.03.2017
  • 920

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost invitată să participe la atelierul de lucru Calea spre Europa: Programul pentru Reforma Contabilă și Consolidare Instituțională (EU-REPARIS) și Consolidarea auditului și a raportării în țările parteneriatului Estic (STAREP).

STAREP este un program regional destinat creării unui mediu transparent de politici și cadru instituțional efectiv pentru raportarea corporativă în țările Parteneriatului Estic al UE: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul pentru Reforma Raportării Financiare (CFRR) la Bruxelles, Belgia, în perioada 28-29 martie 2017.

La atelierul de lucru au participat oficiali de la Ministerul Finanțelor și Economiei din țările care sunt finanțate de programele menționate mai sus.

Curtea de Conturi a fost reprezentată la acest eveniment de către Tamara Andrușca, membru al CCRM.

Atelierul de lucru a oferit o platformă pentru participanți, care deține un rol cheie în direcționarea reformei raportării financiare, pentru a interacționa cu aceasta și pentru ai asculta pe experții de la Directoratul General al Comisiei Europene pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital (DG FISMA) privind aspectele pertinente ale reformelor acestora.

Potrivit agendei evenimentului, în prima zi a fost inclusă actualizarea a DG FISMA, privind statutul curent al proiectului Uniunii Piețelor de Capital (CMU), beneficiile pe care le poate oferi comunității de afaceri și contribuția reformelor contabile și de audit pentru o funcționare mai efectivă a CMU. De asemenea, participanții au învățat despre principalele provocări întâlnite de către statele membre UE în transpunerea legislației contabile și de audit și au discutat despre opțiunile identificate de către Comisia Europeană în vederea ghidării procesului reformării în continuare.

În a doua zi a atelierului de lucru au avut loc discuții cu reprezentanții agențiilor partenere de dezvoltare în vederea revizuirii progresului în domeniul reformei raportării financiare.

Menționăm că, evenimentul a fost organizat urmare atelierului de lucru desfășurat la Viena, în aprilie 2016.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY