Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Cea de-a XI-a întrunire a Grupului de lucru EUROSAI privind auditului TI

  • 06.06.2016
  • 512

 

Întrunirea grupului de lucru EUROSAI privind auditul tehnologiilor informaționale (TI) a avut loc în perioada 1-3 iunie 2016 în  Republica Cehă, or. Praga. Întrunirea a fost găzduită de Oficiul Suprem de Audit al Republicii Cehe.

La reuniune au participat 72 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din 30 de țări, inclusiv: Albania, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Moldova, precum și reprezentanții Curșii de Conturi Europeane. Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată de către Natalia Balaban-Uncu, șeful Direcției audit TI și Petru Donțu, șef-adjunct al Direcției audit TI.

Întrunirea a avut drept scop raportarea activităților realizate potrivit Planului de lucru al Grupului de lucru EUROSAI privind auditul TI pentru anii 2014-2017.

În cadrul întrunirii au fost prezentate mai multe tematici, cum ar fi: spațiul de сontrol al procesului e-guvernare (CUBE); utilizarea instrumentelor automatizate (CAATs) în procesul de audit; autoevaluarea capacităților de audit TI ale ISA (ITASA); autoevaluarea capacităților ISA pentru utilizarea instrumentelor software (ITSA); auditul paralel, coordonat și comun; schimbul de experiență privind abordarea de audit TI; planificarea activităților ulterioare, propuneri de obiective pentru Planul de lucru pentru anii 2018-2019.

CCRM este membru al Grupului de lucru EUROSAI privind auditul TI (EUROSAI IT Working Group) din luna august 2013, făcînd, de asemenea, parte din subgrupurile ITSA și ITASA din cadrul Grupului EUROSAI privind auditul TI. Începînd cu anul 2015 CCRM este membru al Echipei de audit paralel TI privind protecția datelor cu caracter personal, de comun cu ISA a Belgiei, Estoniei și Ungariei.

În cadrul evenimentului au fost organizate prezentări, dezbateri, discuții interactive între participanți, exemple practice. Au fost examinate particularitățile auditului TI, s-a făcut schimb de idei și opinii, partajare de cunoștințe și experiență din cadrul activității ISA participante.  

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY