Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Conferința factorilor de decizie pentru elaborarea Planului Strategic EUROSAI

  • 25.04.2016
  • 729

 

În perioada 18-19 aprilie în Haga, Olanda a avut loc Conferința factorilor de decizie pentru elaborarea Planului Strategic EUROSAI, la care au participat reprezentanții instituțiilor supreme de audit (ISA) membri ai Consiliului de Conducere și ai Grupurilor de lucru EUROSAI. Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost prezentă la eveniment în persoana dnei Viorica Vardeș, șef Direcție din cadrul Direcției generale metodologie, planificare și analiză.

Ședința a avut formatul unui atelier de lucru unde au fost discutate cele mai importante aspecte privind viitorul Plan de Dezvoltare EUROSAI, precum și a fost elaborat primul proiect de document, care urmează a fi prezentat în cadrul celei de-a 44-a ședințe a membrilor EUROSAI, ce va avea loc în Luxemburg în perioada 13-14 iunie.

EUROSAI este o organizație importantă ISA din spațiul european, întrucît prin intermediul acesteia se poate realiza schimbul de experiență, diseminarea bunelor practice, comunicarea. Forul adaugă credibilitate și asigură inspirație și contribuție către alte organizații, creînd percepții de apartenență europeană, fiindcă EUROSAI imprimă unitate doar prin prisma geografică, nu și lingvistică, culturală sau a modului de organizare instituțională.

Ținînd cont de aceste particularități, următorul Plan Strategic urmează a fi direcționat pe activitatea de audit, nu pe auditori, fiind orientat, în special, spre beneficiarii EUROSAI. Următorul Plan Strategic EUROSAI urmează a fi aprobat în cadrul următorului Congres EUROSAI, ce va avea loc în anul 2017 în Turcia.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY