Actualizat: Marți, 16 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Conlucrarea ISA cu Parlamentul, discutată la nivel internațional

  • 24.11.2022
  • 1229

Delegațiile instituțiilor supreme de audit (ISA) din Republica Moldova, Georgia, Azerbaijan ți Letonia au participat la o întrevedere cu reprezentanții Comisiei de cheltuieli publice și audit (CCPA) a Parlamentului Republicii Letonia.

Evenimentul a fost organizat la data de 23 noiembrie curent, în contextul Forumului instituțiilor supreme de audit din cadrul Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, organizat la Riga. Delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost condusă de Tatiana Șevciuc, membru al CCRM.

Practicile existente de examinare a rapoartelor de audit de către Comisia de profil, precum și conlucrarea în contextul responsabilizării entităților auditate de a implementa recomandările de audit a fost unul din aspectele puse în discuție de participanți.  De asemenea, participanții au împărtășit experiența națională privind metodele și instrumentele aplicate în comun de ISA și Legislativ pentru a asigura un nivel înalt de implementare a recomandărilor de audit precum și de a ajuta entitățile auditate de a-și îmbunătăți managementul finanțelor publice și patrimoniului.

Menționăm că Forumului instituțiilor supreme de audit din cadrul Parteneriatului Estic al Uniunii Europene a fost organizat în or. Riga, Letonia, în perioada 22-23 noiembrie curent, de Oficiul de Stat de Audit al Letoniei, în contextul Proiectului de cooperare de dezvoltare „Consolidarea capacităților instituțiilor supreme de audit (ISA) din Georgia, Moldova și Ucraina în aplicarea îmbunătățită a Standardelor internaționale de audit ale INTOSAI”.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY