Actualizat: Vineri, 21 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a participat la Conferința de încheiere a Programului ENI CBC Bazinul Marii Negre 2014-2020

  • 07.06.2024
  • 224

În perioada 4-5 iunie curent, reprezentantul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la ultima, cea de-a 9 reuniune a Comitetului de monitorizare pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, inclusiv și la Conferința de încheiere a Programului ENI CBC Bazinul Marii Negre 2014-2020. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Constanța, România.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta principalele realizări și provocări din perioada de implementare, precum și despre lecțiile învățate care pot fi utile pentru Programul Interreg NEXT BMN.

Evenimentele au reunit structurile de management și control ale Programului, din toate cele 8 state participante, precum Turcia, Grecia, Georgia, Bulgaria, Armenia, România, Moldova, etc., reprezentanți ai Comisiei Europene, Autorității de Audit, proiectului TESIM și beneficiari.

Autoritățile responsabile de gestionarea Programului au evidențiat rezultatele semnificative ale acestuia, fiind menționate provocările întâlnite, precum pandemia COVID-19 și necesitatea armonizării cadrului legislativ.

În cadrul conferinței au fost prezentate câteva proiecte finalizate cu succes de către fiecare țară participantă la Program, inclusiv și Proiectul WINET din Moldova.

Menționăm că, Programul a avut o durată de implementare de 8 ani și a totalizat cu 548 de cereri depuse, 2339 de solicitanți, 57 de proiecte finanțate, cu o valoare totală de 48,8 milioane EURO, 281 de beneficiari și 34 de investiții la scară mică în infrastructura culturală și creativă, infrastructura aferentă sectorului turistic și porturi, sau în infrastructura dedicată protecției și monitorizării mediului. Comisia Europeană a subliniat necesitatea de a continua, în perioada următoare, comunicarea și asigurarea vizibilității rezultatelor proiectelor și a poveștilor de succes.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY