Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a participat la Conferința internațională, organizată de Autoritatea de Audit a României

  • 28.09.2022
  • 1523

În perioada 26-27 septembrie curent, o delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), condusă de Andrei Munteanu, membru al CCRM, a participat la Conferința internațională organizată de Autoritatea de Audit a României (AAR) la București, România.

De asemenea, la acest eveniment au participat și reprezentanți a circa 12 instituții supreme de audit (ISA), precum Serbia, Croația, Slovenia, Slovacia, Cipru, Grecia, Letonia, Lituania, Ungaria, Cehia, Estonia, etc. Formatori la această conferință sunt reprezentanții ISA Germania, Olanda și Croația.

Evenimentul a fost dedicat așteptărilor și provocărilor perioadei de programare 2021-2027, finanțate din diversele fonduri ale Uniunii Europene.

Întrunirea a fost organizată sub formă de sesiuni plenare și ateliere de lucru, fiind puse în discuție următoarele tematici, verificări de management bazat pe risc, evaluare ex-ante a opțiunilor simplificate în materie de costuri și abordarea ulterioară a acestora în cadrul auditului, eficiența activității de audit și a metodelor de eșantionare statistică, etc.

În cadrul rundelor de discuții reprezentanții ISA și-au prezentat opiniile și practicile naționale, fapt ce a condus la discuții fructuoase și experiențe de învățare pentru toți participanții. 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY