Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei au lansat un nou proiect de cooperare

  • 05.04.2021
  • 1284

Cea de cincea etapă de cooperare între Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS) a fost lansată, fiind semnat, la 5 aprilie curent, Memorandumul de înțelegere privind implementarea Proiectului ”Consolidarea capacităților și abilităților instituționale, organizaționale și profesionale ale Curții de Conturi a Republicii Moldova de a lucra și comunica în conformitate cu principiile și standardele INTOSAI”.

Marian Lupu, Președintele CCRM, a menționat că, suportul ONAS va permite instituției să-și consolideze capacitățile pe domeniile identificate, pentru a atinge obiectivele stipulate în Strategia de dezvoltare a CCRM pentru perioada 2021-2025. Suportul multilateral, oferit de ONAS la diferite etape ale colaborării, începând cu anul 2007, a permis Curții de Conturi de a deveni o instituție supremă de audit profesionistă, care activează în conformitate cu standardele internaționale de audit ale INTOSAI, a remarcat dl Lupu.

Experții suedezi vor acorda suport CCRM în următoarele domenii: stabilirea condițiilor preliminare pentru certificarea auditorilor financiari, dezvoltarea abilităților manageriale și de leadership, consolidarea managementului resurselor umane, precum și fortificarea sistemului de asigurare / control al calității.

Noul proiect de cooperare va fi implementat până la finele anului 2022 și are scopul de a consolida activitatea Curții de Conturi în domenii importante și sensibile, asigurând continuitatea și durabilitatea progreselor obținute în cadrul implementării precedentului proiect de cooperare.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY