Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Delegația Curții de Conturi a participat la cel de-al XII-lea Congres EUROSAI

  • 29.05.2024
  • 555

Cel de-al XII-lea Congress EUROSAI a fost organizat în regim virtual în perioada 27-28 mai, întrunind conducătorii Instituțiilor Supreme de Audit (ISA) ale EUROSAI și reprezentanții ISA. Delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost condusă de Tatiana Șevciuc, Președinta instituției.

Evenimentul a fost organizat de Instituția Supremă de Audit a Israelului, care a preluat președinția EUROSAI pentru următoarea perioadă. În cadrul Congresului au fost evaluate rezultatele activității organizației, au fost examinate și aprobate raportul financiar, raportul de audit, rapoartele e activitate ale grupurilor de lucru și grupurilor operative.

Participanții la Congres au ales viitorul președinte al EUROSAI, care va găzdui cel de-al XIII-lea Congres – ISA a Slovaciei. În cadrul procedurii de vot, au fost aleși, de asemenea, doi membri noi ai Consiliului de guvernare al EUROSAI – ISA a Suediei și ISA a Italiei. De asemenea, a fost prelungit mandatul ISA a Bulgariei în calitate de auditor al EUROSAI și a fost ales un auditor nou – ISA a Țărilor de Jos.

Congresul a inclus un panel de discuții axat pe tematica centrală a evenimentului din acest an – inteligența artificială și auditul. Discuțiile au fost urmate de prezentarea și aprobarea Planului strategic al EUROSAI pentru perioada 2024-2030.

Astfel, în noua perioadă strategică EUROSAI se va axa pe implementare a două obiective strategice. Primul obiectiv, „Sprijin și intermediere în cooperarea profesională” este direcționat pe îmbunătățirea schimbul de cunoștințe între membri prin sprijinirea și intermedierea cooperării profesionale între aceștia. Ce de-al doilea obiectiv, „Sprijinirea și facilitarea dezvoltării capacității instituționale” va urmări oferirea de sprijin prin inițiative de dezvoltare a capacităților concentrate pe abilitățile de audit, precum și pe teme instituționale precum independența, comunicarea și managementul părților interesate, leadership, etică și management operațional.

Congresul este organul suprem al EUROSAI, compus din toate ISA membre ale organizației (prin conducători acestora sau reprezentanții lor autorizați), care se întrunește în ședință ordinară la fiecare trei ani.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY