Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Discuții privind conlucrarea dintre instituția supremă de audit și Comisia de profil, inițiate de expertul european

  • 11.10.2021
  • 1459

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) găzduiește misiunea expertului Peeter Latti, care acordă asistență tehnică în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

În contextul misiunii, la data de 11 octombrie curent, Peeter Latti a avut o întrevedere cu președintele Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice (CCFP), Tatiana Cunețchi, și vicepreședintele comisiei, Artur Mija.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte, precum conlucrarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și instituția supremă de audit, aprobarea graficului desfășurării ședințelor CCFP privind audierea rapoartelor Curții de Conturi în perioada imediat următoare. La fel, au fost discutate rezultatelor activității Comisiei de la începutul sesiunii curente, precum examinarea rapoartelor de audit ale CCRM privind situațiile financiare ale instituțiilor publice și programelor în contextul combaterii pandemiei de COVID-19.

Peeter Latti a apreciat înalt progresele atinse de Comisia de control al finanțelor publice din momentul creării sale și s-a arătat deschis pentru colaborarea strânsă în continuare.

Menționăm că, CCRM beneficiază de suportul expertului UE, Peeter Latti în cadrul Proiectului „Asistență tehnică pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova în domeniul dezvoltării instituționale și îmbunătățirii procesului de audit”. Acest proiect a asigurat continuitatea obiectivelor de asistență tehnică oferită în cadrul proiectelor anterioare ale UE, fiind axat, de asemenea, pe îmbunătățirea conlucrării CCRM cu Parlamentul și cu alte părți interesate.

Dezvoltarea, realizarea și implementarea celor mai bune practici europene în domeniul auditului public extern contribuie constant la dezvoltarea capacităților instituționale a CCRM și la modernizarea conceptului de utilizare eficientă a finanțelor publice.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY