Actualizat: Sîmbătă, 29 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Experții externi, în misiune la Curtea de Conturi

  • 24.06.2024
  • 206

Experții externi din cadrul proiectului de asistență tehnică, finanțat de Uniunea Europeană, au acordat suport Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în cadrul misiunilor efectuate în luna iunie.

În contextul întrevederilor cu Tatiana Șevciuc, Președinta CCRM, au fost discutate prioritățile de dezvoltare de viitor, aspectele care necesită îmbunătățire și eforturi adiționale pentru a asigura stabilitatea progreselor înregistrate, precum și planificarea misiunilor viitoare ale experților externi.

Misiunea expertului Kevin Suttie s-a axat pe suportului în contextul consolidării capacităților de audit financiar și de conformitate. Astfel, expertul a conlucrat cu echipele de audit-pilot financiar, pentru a îmbunătăți documentele de lucru ale etapei de planificare și pre-raportare. De asemenea, au fost analizate și discutate îmbunătățirile aduse de echipele de revizuire a calității „la fierbinte”.

Expertul Peeter Latti a pus în discuție prioritățile noii strategii de audit, planificarea anuală a activității de audit, viziunile instituției privind dezvoltarea auditului performanței, implementarea Strategiei de dezvoltare a instituției etc.

În aceiași perioadă, Curtea de Conturi a fost vizitată de Alastair Swarbrick, consilier principal pentru politici, finanțe publice și audit, din cadrul SIGMA. În cadrul discuțiilor cu Președinta Curții de Conturi, au fost abordate viitoarele direcții de suport din partea SIGMA, cu accent pe asigurarea impactului, îmbunătățirea implementării recomandărilor, comunicarea cu Parlamentul.

Menționăm că sub egida SIGMA a fost efectuată prima evaluare „peer review” a Curții de Conturi, recomandările experților fiind luate în considerarea la elaborarea Strategiei de dezvoltare a instituției pentru perioada 2021-2025. De asemenea, SIGMA acordă suport instituției în procesul de promovare a îmbunătățirilor necesare pentru asigurarea independenței Instituției Supreme de Audit, precum și susține alte procese importante pentru consolidarea instituțională a Curții de Conturi.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY