Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrevederea Ambasadorului României cu Președintele Curții de Conturi RM

  • 19.10.2016
  • 1566

La data de 19 octombrie curent, Daniel Ioniță, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova a avut o întrevedere cu Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

În cadrul vizitei au avut loc discuții în contextul implementării Acordului de cooperare dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Curtea de Conturi a României, semnat la data de 28 iunie 2006.

Întâlnirea celor doi oficiali a fost de bun augur, domniile lor salutând cooperarea dintre cele două instituții supreme de audit și mulțumind pentru sprijinul acordat de către Curtea de Conturi a României în ceea ce privește dezvoltarea capacităților instituționale și alinierea Curții de Conturi a Republicii Moldova la standardele Europene.

S-au purtat discuții referitoare la dezvoltarea în continuare a cooperării bilaterale CCRM cu Curtea de Conturi a României, creșterea calității de audit a celor două ISA-uri și îmbunătățirea performanței personalului implicat în această activitate.

Veaceslav Untila a reiterat importanța existenței într-un stat modern a unei instituții de audit transparente și independente pentru a putea dezvălui toate iregularitățile ce intervin în gestionarea fondurilor publice.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY