Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea Grupului de lucru privind Datoria publică INTOSAI

  • 10.06.2024
  • 170

Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la întrunirea anuală a Grupului de lucru INTOSAI privind datoria publică. Evenimentul a avut loc în orașul Baku, Azerbaidjan, în perioada 5-7 iunie curent.

La întrunire au participat reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din circa 24 de țări, membri ai Grupului de lucru, precum Maldive, Lituania, China, Bulgaria, Kuweit, Iordania, Kenya, Yemen, Malaysia, Georgia, India, Egipt, Turcia, Thailanda, Coreea de Sud, Azerbaidjan, Filipine, Argentina, Brazilia, Rusia, România, Pakistan, Macedonia, etc. De asemenea, la eveniment au participat și experți de la Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional, Organizația pentru Cooperare Bugetară Internațională și Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

Participanții au abordat tematica „Răspuns la provocările globale ale datoriei publice”.

Alocuțiunea susținută de Vicepreședintele Curții de Conturi a Azerbaidjanului, Nasir Sadigov a accentuat importanța găzduirii ședinței Grupului de lucru și a menționat că reformele realizate în domeniul managementului finanțelor publice, inclusiv managementului datoriei publice, au dat naștere unor schimbări semnificative în domeniul auditului public extern.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție și alte tematici ce țin de „Datoria publică și schimbările climatice: aspecte juridice selectate”, „Coordonarea și monitorizarea reformelor de management al datoriei”, „Înțelegerea diferitelor metodologii pentru sustenabilitatea datoriei și evaluarea sustenabilității datoriei”, „Sustenabilitatea datoriei publice și managementul riscurilor”, „Rolul și provocările ISA în auditul datoriei publice”, etc.

Menționăm că Grupul de lucru pregătește și elaborează linii directoare și alte materiale informative pentru organele superioare de audit în vederea promovării managementului adecvat al datoriei publice și întăririi responsabilității în domeniul relevant. În același timp, Grupul de lucru sprijină ISA în dezvoltarea cunoștințelor și abilităților prin experiență, schimb de informații și colaborare între membri, parteneri și părți interesate.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY