Actualizat: Duminică, 21 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

La 1 octombrie 2008, la invitaţia doamnei Ala Popescu, Preşedintele Curţii de Conturi, a început vizita oficială la Chişinău a delegaţiei Oficiului Naţional de Audit al Estoniei. Delegaţia ONA al Estoniei este condusă de domnul Mihkel OVIIR, Auditorul General al Estoniei

  • 02.10.2008
  • 1333

  

   La 1 octombrie 2008, la invitaţia doamnei Ala Popescu, Preşedintele Curţii de Conturi, a început vizita oficială la Chişinău a delegaţiei Oficiului Naţional de Audit al Estoniei. Delegaţia ONA al Estoniei este condusă de domnul Mihkel OVIIR, Auditorul General al Estoniei.

   În cadrul întrevederii cu membrii, directorii de departamente, şefii de direcţii şi secţii ai Curţii de Conturi, Auditorul General al Estoniei a prezentat o informaţie despre misiunea, atribuţiile, structura organizatorică a ONA al Estoniei, tipurile de audit efectuate, transparenţa activităţii, rapoartele prezentate Parlamentului estonian, participarea în grupurile de lucru ale INTOSAI şi EUROSAI.

   În aceeaşi zi, delegaţia ONA al Estoniei a avut o întrevedere cu domnul Iurie Roşca, Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova. Vicepreşedintele Parlamentului a prezentat oaspeţilor estonieni o succintă informaţie despre activitatea Parlamentului Republicii Moldova, relaţiile dintre Parlament şi Curtea de Conturi, precum şi despre  posibilitatea preluării experienţei estoniene de către parlamentarii moldoveni şi adaptarea acesteia la realitatea Republicii Moldova. Dl Iurie Roşca a menţionat, de asemenea, importanţa reformării Curţii de Conturi a Republicii Moldova şi adoptarea de către Parlament a noii Legi privind Curtea de Conturi, accentuînd rolul Curţii de Conturi, ca instituţie supremă de audi,t şi, în special, importanţa noii prevederi din noua lege privind inamovibilitatea membrilor Curţii de Conturi. Domnul Rein Seerd, şeful Serviciului relaţii internaţionale al ONA al Estoniei, a remarcat, de asemenea, în acest context, importanţa noii prevederi privind autonomia financiară a Curţii de Conturi a Republicii Moldova, care este în conformitate cu standardele internaţionale.
   Domnul Mihkel Oviir, Auditorul General al Estoniei, a menţionat despre relaţiile deosebite dintre Oficiul Naţional de Audit al Estoniei şi Parlamentul Estoniei, informînd, totodată, şi despre activitatea Oficiului Naţional de Audit al Estoniei.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY