Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Rapoartele financiare ale Ministerului Justiției, la control: Ce au constatat auditorii

Comisia de control al finanțelor publice a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul auditului, realizat de Curtea de Conturi, asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2021.

Auditorii au constatat că rapoartele financiare ale instituției, sub toate aspectele semnificative, oferă o imagine corectă și corespunzătoare cadrului de raportare financiar aplicabil. Totodată, concluziile conțin și baza pentru opinia cu rezerve, dar și unele recomandări către instituția vizată. Acestea se referă la evaluarea și înregistrarea terenurilor, capitalizarea valorii lucrărilor de reparație capitală a clădirilor și altor obiective, recunoașterea și clasificarea activelor nefinanciare.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de control al finanțelor publice a fost prezentat raportul auditului performanței Proiectului ”Construcția penitenciarului din Chișinău”.

Documentul relevă mai multe abateri și riscuri generate pentru bugetul de stat. Curtea de Conturi recomandă Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Unității de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău să întreprindă acțiuni pentru remedierea situațiilor constatate.

Potrivit reprezentanților instituțiilor nominalizate, chiar pe parcursul misiunii de audit au fost inițiate acțiuni de înlăturare a neconformităților, iar acest proces continuă.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY