Actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Ședință internă privind discutarea cadrului competențelor

  • 15.10.2021
  • 993

La data de 15 octombrie curent, în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a avut loc o ședință internă, în format online, cu implicarea Grupului de lucru, responsabil de elaborarea Cadrului de competențe și a căilor de dezvoltare profesională. Documentul se elaborează în contextul implementării Strategiei de dezvoltare a CCRM pentru perioada 2021-2025.

Abilitatea unei instituții supreme de audit (ISA) este de a-și îndeplini mandatul și de a realiza audituri eficiente și de înaltă calitate, care în mare măsură depind de calitatea, integritatea și competența personalului acesteia. Cerințele conexe competenței auditorilor, precum și modul acestora de recrutare, manevrare, dezvoltare și evaluare, sunt și au fost dintotdeauna de o importanță fundamentală pentru Curtea de Conturi.

În context, în cadrul ședinței, participanții au pus în discuție diverse aspecte ale modelului de competențe profesionale, prevăzute de standardele internaționale, precum stabilirea competențelor pe roluri, competențe de bază și competențe suplimentare, evaluarea competențelor profesionale, etc.

Menționăm că, pentru implementarea acestor activități Curtea de Conturi beneficiază de suportul experților Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS) în consolidarea capacităților instituționale pe domenii, inclusiv și consolidarea managementului resurselor umane, care presupune elaborarea cadrului de competențe pentru auditorii CCRM.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY