Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Seminarul internațional în Italia

  • 05.04.2017
  • 1149

 

În perioada 30-31 martie curent reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la cea de-a III întrunire a Grupului de Lucru privind auditul mijloacelor alocate pentru prevenirea și lichidarea consecințelor catastrofelor, care a avut loc la Roma, Italia.

La sesiune au participat 14 țări membre a Grupului de lucru EUROSAI: Ucraina, Moldova, Bulgaria, Polonia, Federația Rusă, Albania, România, Turcia, Italia, Lituania, Serbia, Cehia, Indonezia și în calitate de observatori Curtea de Conturi Europeană.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova la acest eveniment a fost reprezentată de Tatiana Cunețchi, membru al CCRM și Victor Muntean, șef Direcția patrimoniu.

În cadrul acestei întruniri a fost planificat organizarea seminarului "Oportunitățile auditurilor de performanță în evaluarea activităților preconizate pentru prevenirea și lichidare a consecințelor catastrofelor" și sesiunea plenară privind „Cele mai bune practici pentru Instituțiile Supreme de Audit privind auditarea utilizării fondurilor publice alocate pentru prevenirea și lichidarea consecințelor catastrofelor, în contextul dezvoltării durabile, adoptate de Adunarea Generală a ONU pentru perioada de până în 2030". De asemenea, a fost prezentat și aprobat Raportul privind activitatea Grupului de lucru EUROSAI în anii 2015-2017 privind auditul mijloacelor alocate pentru prevenirea și lichidarea consecințelor catastrofelor.

 În cadrul lucrărilor sesiunii a fost examinat proiectul Planului strategic pe anii 2017-2020 privind activitatea Grupului de lucru EUROSAI cu prezentarea unui proiect de rezoluție către Congresul X EUROSAI de a prelungi mandatul Grupului de lucru EUROSAI pentru următorii trei ani.

În cadrul acestei întruniri au fost puse în discuție tematici precum gestionarea și reciclarea deșeurilor, prevenirea și eliminarea consecințelor inundațiilor, prevenirea și eliminarea consecințelor cutremurelor.

La finele sesiunii plenare a avut loc semnarea unui Raport de audit executat în comun de către Instituțiile Supreme de Audit din Ucraina, Belarus și Polonia cu privire la rezultatele auditului paralel coordonat privind protecția împotriva poluării bazinului hidrografic ale rîului Bug.

De menționat că, următoarea sesiune plenară a Grupului de lucru EUROSAI va avea loc în Turcia, în luna mai 2017.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY