Actualizat: Joi, 04 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Sesiunea de instruire e-Guvernare

  • 25.05.2017
  • 701

 

La inițiativa Curții de Conturi a Republicii Moldova, Centrul de Guvernare Electronică a organizat, astăzi 25 mai curent, o prezentare în domeniul e-Guvernare pentru angajații CCRM.

În calitate de moderatori la instruiri au fost prezenți Eugeniu Ursu, Director executiv al Centrului de Guvernare Electronică și Igor Bercu, manager e-Servicii sectoriale.

În debutul sesiunii de instruire, Tamara Andrușca, membru al CCRM a adus sincere mulțumiri pentru dorința și inițiativa de colaborare cu  Instituția Supremă de Audit a Republicii Moldova, în contextul prezentării informației și contribuirea la îmbunătățirea calității actului de guvernare prin aplicarea intensă a tehnologiilor informaționale și de comunicații.

Dl Bercu a făcut o prezentare exhaustivă privind Platforma Guvernamentală de Registre și Acte Permisive (PGRAP), instituită de către CGE în cadrul proiectului e-Transformare a Guvernării.

Scopul sesiunii a constat în obținerea unei informații generale privind funcționalitatea soluției, modelul organizațional în dezvoltarea aplicațiilor pe PGRAP, beneficiile și oportunitățile, precum și responsabilitățile de asigurare a securității informației ale deținătorului PGRAP și a organizației beneficiare, alte informații relevante.

Centrul de Guvernare Electronică își propune până în anul 2020 toate serviciile publice să fie digitizate și accesibile on-line cetățenilor și mediului de afaceri.

De menționat că PGRAP, implementată/instituită în baza Hotărârea Guvernului nr.710 din 29.08.2014 „Privind platforma guvernamentală de registre și acte permisive", are, printre obiective și optimizarea procesului de dezvoltare a aplicațiilor de tip registre ținute de autoritățile publice, prin automatizarea proceselor business ale acesteia, economisirea bugetului TI în sectorul public prin reducerea costului plătit pentru achiziționarea sistemelor informatice de ținere a registrelor electronice și eliberare a actelor permisive; utilizarea proceselor și instrumentelor omogenizate la dezvoltarea sistemelor informaționale de ținere a registrelor electronice și eliberare a actelor permisive de către beneficiari.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY