Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Veaceslav Untila, întrevedere cu ambasadorul Chinei

  • 15.02.2017
  • 666

 

 

La data de 15 februarie curent, Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a avut o întrevedere cu Zhang Yinghong, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar a Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

La întrevedere au participat, de asemenea, Li Fei, secretarul I din cadrul ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.  Din partea Curții de Conturi au fost prezenți Petru Rotaru, membru CCRM, Gutnic Irina, șef Direcția generală auditul autorităților publice locale și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.

Cu ocazia aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor de colaborare moldo-chineze, Veaceslav Untila a adresat un mesaj de felicitare Excelenței Sale Ambasadorului Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong. 

Președintele Curții de Conturi a vorbit despre atribuțiile și responsabilitățile instituției, activitatea de audit și obiectivele planificate, cooperarea cu legislativul și alte părți interesate, precum și despre realizările noului Plen în cele 6 luni de activitate de la numirea în funcție.

Dl Untila a informat înalții oaspeți despre cooperarea dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova cu ISA Republicii Populare Chineze în cadrul INTOSAI.

În cadrul vizitei, în contextul auditului conformității administrării sistemelor de supraveghere a traficului rutier și plenitudinea, respectiv utilizarea mijloacelor, președintele CCRM  a asigurat Excelența SA despre preocuparea Curții de Conturi în gestionarea eficientă a mijloacelor financiare, utilizate inclusiv pentru implementarea sistemului de monitorizare a traficului rutier, oferite în baza acordurilor semnate în perioada anilor 2007-2010 Republicii Moldova.

Totodată, președintele CCRM a dat asigurări Excelenței Sale despre faptul examinării sub toate aspectele, legalitatea gestionării eficiente a resurselor donate.

Dl Zhang Yinghong, a salutat intenția CCRM de a conlucra activ cu instituția similară din Republica Populară Chineză, accentuând importanța instituției de audit extern pentru țară și pentru partenerii externi. 

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY