Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atelier de lucru internațional în domeniul auditului financiar

  • 08.06.2016
  • 498

 

Reprezentanții instituțiilor supreme de audit din trei țări s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru, organizat la Tbilisi, Georgia în perioada 7-10 iunie curent. Auditorii din cadrul Oficiul de Audit de Stat al Georgiei (OASG), Oficiul de Audit de Stat al Letoniei (OASL) și Curții de Conturi a Moldovei (CCRM), alături de experții Oficiului Național de Audit din Suedia (ONAS) au făcut schimb de experiență în domeniul auditului financiar, pentru a efectua audituri în conformitate cu principiile și standardele internaționale ISSAI.

Din delegația Curții de Conturi fac parte Natalia Trofim, șeful Direcției generale II, Svetlana Purici, șef de Direcție din cadrul Direcției Generale I, Caraman Tatiana, controlor de stat din cadrul Direcției generale metodologie, planificare și analiză, precum și Bulmaga Liuba, controlor de stat superior din cadrul Direcției generale II.

Atelierul de lucru este organizat în cadrul Proiectului de cooperare pentru dezvoltare instituțională dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei.

ONAS implementează concomitent cîteva proiecte de dezvoltare instituțională, beneficiari ai cărora sînt CCRM, OASG și OASL. ISA din Suedia a venit cu inițiativa de organizare a atelierelor de lucru de împărtășire a cunoștințelor, cu participarea reprezentanților din trei țări. Cea de-a doua reuniune are scopul de a promova, în continuare, dezvoltarea capacității profesionale a partenerilor implicați în efectuarea auditului financiar, în conformitate cu principiile și standardele internaționale ISSAI. 

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY