Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atelier de lucru pentru parlamentari ”Examinarea eficientă a rapoartelor de audit ale Curții de Conturi”

  • 20.07.2016
  • 807

 

La data de 19 iulie curent, în cadrul Programului PNUD suport pentru democrație, a fost organizat un atelier de lucru practic pentru comisiile parlamentare dn cadrul Parlamentului Republicii Moldova. Tematica atelierului a fost axată pe examinarea eficientă a rapoartelor de audit ale Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

La eveniment, Curtea de Conturi a fost reprezentată de Angela Pascaru, membru al CCRM și Nina Onofrei, șeful Direcției generale metodologie, planificare și analiză.

Atelierul de lucru a fost moderat de Geoff Dubrow, Consultant PNUD Moldova. La eveniment, au fost făcute un șir de prezentări. Stefan Creangă, Președintele Comisiei economie, buget şi finanțe a vorbit despre rolul Parlamentului în supravegherea aspectelor bugetare şi rolul comisiilor - prezentarea practicii curente din Moldova şi a celor mai bune practice din alte parlamente.

Importanta instituției supreme de audit (ISA) în supravegherea parlamentară a executării bugetului a fost pusă în discuție de către Angela Pascaru, membru al CCRM. Dna Pascaru a prezentat în detalii rolul și menire ISA, modele de interacțiune dintre ISA și Parlament, tipurile de rapoarte elaborate de CCRM, situația privind rapoartele de audit, remise Parlamentului în anii 2014-2015 și examinarea acestora de către Legislativ, situația privind prezența reprezentanților comisiilor parlamentare la ședințele Curții de Conturi, comunicarea între ISA și Parlament.  

În cadrul atelierului de lucru au fost organizate, de asemenea exerciții practice și lucru în grup, fiind abordate tematici legate de emiterea recomandărilor și formularea întrebărilor eficiente pentru auditorii ISA.

 

Prezentare A.Pascaru

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY