Actualizat: Joi, 04 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atelier de lucru privind comunicarea dintre Parlament și Curtea de Conturi

  • 21.09.2016
  • 1255

 

La 21 septembrie curent, conducerea și angajații Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la un atelier de lucru cu tematica "Consolidarea Cooperării cu Parlamentul". Atelierul de lucru a fost organizat  în cadrul Proiectul PNUD "Consolidarea guvernanței parlamentare în Moldova".

Prezentarea generală a conceptului atelierului de lucru a fost descrisă de către Geoff Dubrow,  expert internațional PNUD în domeniul supravegherii parlamentare. Dl Dubroff a pus în discuție consolidarea relațiilor dintre instituția supremă de audit (ISA) și Parlament, subliniind importanța stabilirii relațiilor dintre Parlament și ISA și rezultatelor potențiale pozitive în urma consolidării acestor relații.

Pe parcursul desfășurării seminarului au fost puse în discuție mai multe subiecte: modul în care Parlamentul poate susține ISA (în plen și comisii), cum ISA poate susține și consolida capacitatea comisiilor parlamentare, comunicarea eficientă dintre instituția supremă de audit  și Parlament, colaborarea cu mass-media.

Atelierul de lucru a fost organizat sub formă de prezentări, discuții, lucru în grup și exerciții practice.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY