Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi acordă o atenție deosebită comunicării și informării cetățenilor

  • 06.04.2017
  • 845

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) este gardianul banului public, un promotor devotat al gestiunii financiare eficiente și al gradului înalt de responsabilitate și transparență în sectorul public din Republica Moldova. Strategia de comunicare a Curții de Conturi pentru 2016-2020 pune accente deosebite pe promovarea principiilor transparenței, pe consolidarea și diversificarea canalelor de comunicare cu mass-media, opinia publică, și, la direct, cu cetățenii. Pe acest motiv, s-a decis instalarea în holul CCRM a unui ecran, la care toți doritorii să poată privi în direct ședințele publice ale Instituției Supreme de Audit, ținând cont de faptul că nu toți cetățenii au la îndemână un calculator și acces la Internet, pentru a urmări evenimentul în regim on-line, iar capacitatea sălii de ședință nu permite accesul unui număr impunător de vizitatori.  

"Justețea unei asemenea decizii este confirmată de către prezența tot mai numeroasă a cetățenilor ce vin să urmărească în holul instituției ședințele CCRM, ei beneficiind de cele mai bune condiții pentru a-și satisface curiozitatea", a declarat șeful Direcției generale organizare instituțională, Valeriu Muntean. 

Curtea de Conturi contribuie la buna guvernanță și la gestiunea financiară sănătoasă în administrația publică și ne propunem să fim o sursă fiabilă de informații, să jucăm un rol activ în asigurarea intereselor contribuabililor și altor părți interesate, prin intensificarea responsabilității publice. "Într-o societate democratică, cetăţenii participă la procesul de luare a deciziilor de interes public, informându-se cu privire la problemele care îi afectează, solicitând autorităţilor să adopte măsurile pe care ei le consideră de cuviinţă şi participând efectiv la punerea în practică a deciziilor luate", a mai specificat Valeriu Muntean.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY