Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi va beneficia în continuare de asistență tehnică din partea UE

  • 18.10.2021
  • 3677

Perspectivele cooperării de viitor în contextul asistenței oferite de Uniunea Europeană au fost discutate astăzi, 18 octombrie, în cadrul întrevederii Președintelui Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu cu Managerului de Proiect al Delegației Uniunii Europene (DUE) în Moldova, Josip Juric.

Oficialul european a întreprins prima vizită la instituția supremă de audit (ISA), la începutul mandatului său în cadrul DUE. La discuții au participat, de asemenea, Peeter Latti, expert european, precum și membrii CCRM, Petru Rotaru și Andrei Munteanu.

Președintele instituției a informat despre progresele înregistrate de Curtea de Conturi în asimilarea asistenței tehnice, oferite de Uniunea Europeană, conlucrarea cu experții europeni, care acordă suport în consolidarea auditului financiar, planificarea strategia și îmbunătățirea conlucrării cu părțile interesate etc. De asemenea, au fost puse în discuție importanța evaluării externe a Curții de Conturi, prin exercițiul de peer- review care este la etapa de finalizare, precum și obiectivele Strategiei de dezvoltare a CCRM pentru următorii cinci ani.

Participanții la întrevedere au discutat despre importanța asigurării unei conlucrări eficiente între Legislativ și ISA pentru consolidarea funcției de control parlamentar asupra bunei gestionări a banilor publici. În context, oficialul DUE a fost informat despre bunele practici în conlucrarea CCRM cu Comisia de control al finanțelor publice pentru sporirea impactului activității de audit.

Josip Juric a remarcat succesele înregistrate de instituția de audit din țară pe calea dezvoltării instituționale și aplicării cerințelor standardelor internaționale în activitatea CCRM și a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a continua suportul acordat Curții de Conturi în cadrul proiectelor de asistență tehnică.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY