Actualizat: Miercuri, 20 Octombrie 2021
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Misiunea expertului UE privind consolidarea auditului financiar

  • 12.10.2021
  • 117

În perioada 4-13 octombrie curent, auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) participă la un ciclu de ateliere de lucru, organizate în format online în cadrul Proiectului de asistență tehnică, finanțat de UE.

Kevin Suttie, expert european a organizat ateliere de lucru pentru echipele de audit implicate în auditurile-pilot în domeniul auditului financiar. Participanții la ateliere au discutat aspecte referitoare la implementarea prevederilor manualul de audit financiar și lecțiile învățate în cadrul auditurilor-pilot de audit financiar, ghidate de expertul european.

De asemenea, în cadrul misiunii curente, au fost abordate și alte subiecte precum responsabilitățile auditorului în ceea ce privește detectarea suspiciunilor de fraudă în cadrul auditului, examinarea calității documentelor de lucru la unele ministere auditate, eficacitatea proceselor de control al calității, etc.

Menționăm că, Curtea de Conturi beneficiază de asistență tehnică din partea UE în procesul de dezvoltare a capacităților instituționale. Obiectivele proiectului în aspectul auditului financiar relevă, în continuare, consolidarea capacităților personalului CCRM de a efectua misiuni de audit financiar și al conformității, dezvoltarea documentației pentru auditele menționate, instruirea auditorilor prin intermediul misiunilor-pilot, etc.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY