Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Planificarea auditului performanței în domeniul TI, discutat cu colegii din OSA a Letoniei

  • 25.03.2021
  • 1320

Un nou atelier de schimb de experiență a fost organizat, la data de 24 martie curent, cu suportul auditorilor tehnologiilor informaționale (TI) din cadrul Oficiului de Stat de Audit (OSA) al Letoniei.

La eveniment au participat angajații subdiviziunii de audit TI a OSA din Letonia, Ingrīda Kalniņa-Junga, Mārtiņš Vilmanis și Mikus Jēkabsons. Din cadrul CCRM, la atelier au participat Natalia Balaban-Uncu, șef Direcție de audit III (audit TI) din cadrul Direcției generale de audit IV, auditorii din cadrul Direcției, Marina Cataraga, Vitalii Scalschi și, de asemenea, Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.

Participanții au pus în discuție documentele de planificare ale Auditului performanței privind evaluarea nivelului de disponibilitate și interoperabilitate a datelor în sectorul public (open data), inclusiv a eficacității platformei guvernamentale de interoperabilitate (MConnect). O prezentare, în acest sens, a fost făcută de Natalia Balaban-Uncu, șef Direcție de audit II din cadrul Direcției generale de audit IV. Dna Balaban-Uncu a familiarizat colegii letoni cu cadrul normativ ce reglementează domeniului interoperabilității în Republica Moldova, infrastructura serviciilor electronice, principiile funcționării și componentele platformei de interoperabilitate, implementarea platformei MConnect. Auditorii celor două instituții supreme de audit au pus în discuție obiectivele studiului preliminar, domeniul de aplicare a auditului, riscuri și probleme identificate, etc.

Atelierul face parte din o serie de sesiuni similare, organizate în luna martie, în scopul schimbului de experiență și oferire de suport echipei de auditori TI ai Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY