Actualizat: Duminică, 30 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Reprezentanta CCRM a participat la atelierul de lucru, organizat de Centrul de Excelență în Finanțe din Slovenia

  • 22.05.2024
  • 470

Reprezentanta Curții de Conturi a Republicii Moldova a participat la atelierul de lucru, organizat de către Centrul de Excelență în Finanțe (CEF) din Ljubljana, Slovenia. Evenimentul cu genericul „Digitalizarea și sistemele IT: provocări fiscale care decurg din digitalizare” s-a desfășurat în perioada 14-16 mai curent.

De asemenea, la atelierul de lucru au participat circa 31 de reprezentanți ai administrațiilor fiscale și vamale din: Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina Bulgaria, Croația, Kosovo, Georgia, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina.

În cadrul seminarului au fost abordate diverse aspecte legate de digitalizarea administrațiilor fiscale, experiențe de bune practici din diverse țări. Participanții au avut oportunitatea de a obține cunoștințe privind digitalizarea în domeniul administrației fiscale, explorând provocările și perspectivele viitoare din domeniu.

Pe parcursul atelierului de lucru au fost abordate mai mute subiecte relevante, inclusiv și globalizarea digitalizării fiscale Expertul olandez a subliniat importanța racordării cadrului normativ aferent administrării fiscale cu procesele digitalizate în scopul oferirii bazei legale de prestare calitativă a serviciilor prin utilizarea instrumentelor TI.

La finalul discuțiilor, formatorii și participanții au remarcat necesitatea continuării schimbului de experiență pe domeniul digitalizării, sector atât de important în domeniul public, inclusiv privind accesul, schimbul, procesarea și transferul datelor prin TI.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY