Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizită de studiu în auditul financiar în Suedia

  • 28.01.2016
  • 1144

În perioada 26-29 ianuarie 2016 o delegație a Curții de Conturi efectuează o vizită de studiu în auditul financiar la Oficiul Suprem de Audit al Suediei (ONAS) în contextul unui Proiect pentru dezvoltare instituţională între cele două instituții.

Din delegația CCRM plecată la Stockholm fac parte: Nicoleta Graur, Uliana Negru și Maia Savva, controlori de stat în Direcția de audit I și Alina Certan, controlor de stat superior în Direcția planificare strategică, analiză și raportare.

Scopul vizitei de studiu este de a consolida capacitatea de planificare, desfășurare și raportare a auditelor  financiare a  Curții de Conturi, inclusiv asigurarea calității, iar discuțiile vor viza auditul financiar planificat la Biroul Național de Statistică.

Amintim că CCRM și ONAS colaborează, în baza unor acorduri bilaterale, începînd cu anul 2007. Scopul acestor proiecte este dezvoltarea capacităţilor CCRM de a-şi realiza mandatul şi de a-şi îndeplini în mod eficient rolul în cadrul administraţiei publice din Republica Moldova. ONAS acordă CCRM asistenţă în domeniile auditului regularităţii, managementului general, relaţiilor eficiente cu Parlamentul, Guvernul, entităţile verificate, participarea la activitatea organizaţiilor internaţionale INTOSAI, EUROSAI, alte organizaţii internaţionale de profil. 

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY