Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita de studiu în Finlanda

  • 25.05.2016
  • 686

 

O delegație formată din reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și ai Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizita de studiu în Finlanda în perioada 23-25 mai curent, în cadrul Proiectului Twinning.

Curtea de Conturi este reprezentată de Angela Pascaru, membru al CCRM, conducătorul Proiectului Twinning din partea Republicii Moldova și Viorica Verdeș, șef de Direcție în cadrul CCRM, omologul consultantului rezident al Proiectului Twinning. Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat de Ștefan Creangă, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Marcel Răducan, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Valerian Bejan, membru al comisiei menționate, precum și de Gheorghe Cojocari, consultant principal din cadrul comisiei.

 Vizita de studiu este organizată în cadrul Proiectului Twinning, la activitatea 4.6: "Vizita de studiu pentru membrii CCRM și a managerilor superiori, împreună cu membrii Parlamentului, implicați în bunele practici de colaborare cu Curtea Europeană de Conturi și Parlamentul Uniunii Europene, pentru a studia despre modalitățile interacțiunii lor".

 Obiectivul principal al vizitei este preluarea bunelor practici privind colaborarea instituției supreme de audit (ISA) cu Parlamentul și Guvernul Finlandei, modalitatea de elaborare a opiniilor, lucrul cu informația și furnizorii ei. Un alt obiectiv important este axat pe examinarea activității și modului de organizare a managementului Oficiului Național de Audit din Finlanda, modalităților de colaborare dintre ISA și legislativ, precum și rolului сontrolului parlamentar.

 Agenda evenimentului presupune vizitarea Ministerului Finanțelor al Finlandei; o întrevedere cu Timo Kalli, Președintele Comisiei Financiare a Parlamentului; o ședință de lucru cu membrii Comisiei de Audit a Parlamentului; vizitarea Oficiului Fiscal din Finlanda și  Oficiului Național de Audit al Finlandei.

 Lansarea Proiectului Twinning a avut loc în septembrie 2014, proiectul fiind implementat de Curtea de Conturi a Republicii Moldova în cooperare cu partenerii de Twinning - Consorţiul fоrmat din Institutul Finlandez al Managementului Public HAUS și Tribunalul de Conturi din Spania.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY