Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita de studiu în Turcia

  • 31.05.2016
  • 741

 

În perioada 23 - 27 mai 2016 reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la seminarul de instruire cu genericul „Auditul Tehnologiilor Informaționale", organizat de Curtea de Conturi a Turciei în or. Ankara.

La întrunire au participat reprezentanții instituțiilor supreme de audit (ISA) din 12 țări: Albania, Estonia, Georgia, Iordania, Kîrgîzstan, Lituania, Moldova, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Turcia, precum și TRNK (Cipru).

Republica Moldova a fost reprezentată de către angajații Curții de Conturi din cadrul Direcției auditul TI: Cazimir Vladimir, controlor de stat superior și Pavalachii Iulian, controlor de stat.

Scopul principal al evenimentului a constat în împărtășirea cunoștințelor și experienței ISA în domeniul auditului tehnologiilor informaționale (TI) și implementarea acestor cunoștințe în activitatea de audit.

Ședințele de instruire au fost conduse de către angajații Direcției auditul TI a Curții de Conturi a Turciei. În cadrul întrunirii au fost prezentate mai multe tematici, cum ar fi prezentarea Curții de Conturi a Turciei, revoluția digitală, riscurile în domeniul TI, precum și standardele și practicile de audit TI.

Participarea la asemenea ateliere de lucru oferă reprezentanților CCRM posibilitatea să beneficieze de experiența altor ISA în domeniul auditului TI, aceste foruri reprezentînd o modalitate eficientă de dezvoltare, prin împărtășirea experienței, eticii, cunoștințelor teoretice și practice. 

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY