Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Experiența Curții de Conturi în comunicarea rezultatelor de audit, împărtășită în cadrul întrunirii internaționale

  • 17.11.2023
  • 639

60 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din cadrul Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI) s-au întrunit în perioada 15-16 noiembrie în orașul Varșovia, Polonia în cadrul unei întruniri internaționale profesionale.

Cea de-a doua ediție a Întrunirii privind metodologia de audit a EUROSAI a fost organizată de către liderii comuni ai Obiectivului Strategic 2 al EUROSAI - Oficiul Suprem de Audit al Poloniei (NIK) și Oficiul Național de Audit al Suediei (Riksrevisionen).

Scopul evenimentului a fost schimbul de bune practici și experiență în trei domenii importante ale activității ISA:

  • selectarea unui audit: de unde vin ideile și cum alegem auditurile (relevanță, valoare adăugată, timp, resurse, etc);
  • realizarea unui audit: cum asigurăm auditurile de înaltă calitate (proiect, conformitate cu standardele, competența auditorului, metodele și instrumentele de audit, etc);
  • comunicarea rezultatelor auditului: cum ajungem la părțile interesate (strategie, abordare, metode și canale moderne de comunicare).

Curtea de Conturi a contribuit activ la organizarea eficientă a evenimentului, fiind invitată să-și împărățească experiența în domeniul comunicării rezultatelor auditului. Violeta Balan, șefă Secție relații externe și comunicare, a relatat despre strategia de comunicare a instituției și obiectivele acesteia, interacțiunea cu părțile interesate în scopul atingerii unui impact mai mare a activității de audit, metodele și tehnicile de promovare a rapoartelor de audit, precum și provocările și necesitățile de viitor pentru instituțiile supreme de audit în acest domeniu.

Atelierul a fost organizată sub forma de prezentări, discuții, lucru în grup pe fiecare dintre cele trei domenii abordate și a oferit inspirație și viziuni noi pentru activitățile de consolidare a capacităților instituțiilor supreme de audit în viitor – în conformitate cu una din sarcinile Obiectivului Strategic 2 al EUROSAI: analiza necesităților conexe consolidării capacităților.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY