Actualizat: Joi, 04 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Instruiri organizate de formatori din cadrul Oficiul Național de Audit al Letoniei

  • 14.11.2016
  • 1877

 

În perioada 14-16 noiembrie curent în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au loc instruiri în domeniul auditului financiar, auditul TI oferite de Oficiul Național de Audit al Letoniei.

Președintele CCRM, Veaceslav Untila a salutat echipa de formatori a instituției supreme de audit a Letoniei și participanții la seminar. Dl V. Untila a subliniat, că mizează în continuare pe o colaborare productivă între cele două ISA, la fel a ținut să mulțumească pentru instruirile organizate pentru angajații CCRM.

Moderatorii atelierului de lucru sunt reprezentanții Oficiului Național de Audit din Republica Letonia dna Ingrida Kalnina-Junga, șef al sectorului TI în cadrul Departamentului de Audit și metodologie și dna Guna Krumina, auditor principal de stat.

Potrivit agendei, în prima zi a instruirilor au fost prezentate și puse în discuție mai multe tematici, cum ar fi: Mandatul controlului de stat al Republicii Letonia, tipurile de audituri și sfera de cuprindere, Introducere în dezvoltarea auditului TI și controlul de stat al Letoniei, Revizia dării de seamă anuale privind executarea bugetului de stat consolidat, Revizia raționalității "Este oare asigurată păstrarea documentelor electronice în Arhiva națională?", Revizia raționalității "A fost oare proiectul "E-sănătate  în Letonia" un pas în direcția corectă?".

Astfel, circa 35 de angajați ai Curții de Conturi a Republicii Moldova au beneficiat de instruiri.

În cadrul acestui atelier au fost propuse mai multe activități: prezentări, feedback, discuții, consultări, evaluări etc.

Menționăm că, instruirile au loc în cadrul Proiectului "Consolidarea capacităților ISA din Ucraina, Moldova și Georgia în procesul de integrare a standardelor internaționale ale Instituțiilor Supreme de Audit (ISSAI)" inițiat de către ISA Letonia.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY