Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea Grupului Țintă 4 EUROSAI ”Guvernanță și comunicare”

  • 21.10.2016
  • 1376

 

În perioada 13-14 octombrie curent în or. Haga, Olanda a avut loc ședința tehnică a Grupului Țintă 4 (GT4) "Guvernanță și comunicare" a EUROSAI. Gazda acestei reuniuni a fost Curtea de Conturi din Olanda.

La ședință au participat reprezentați a instituțiilor supreme de audit (ISA) din Olanda, Spania, Turcia, Portugalia, Germania, Polonia, Marea Britanie, Ungaria. Republica Moldova a fost reprezentată de către Tatiana Cunețchi, membru a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Tatiana Triboi, consultant superior din cadrul Secției relații externe și comunicare, CCRM.

Grupul GT4 al EUROSAI este responsabil de elaborarea, implementarea și raportarea acțiunilor din cadrul planurilor strategice ale organizației internaționale a instituțiilor supreme de audit INTOSAI. În prezent, Grupul GT4 elaborează proiectul Planului Strategic EUROSAI 2017-2019, care urmează a fi aprobat în cadrul Congresului EUROSAI, preconizat pentru anul 2017.

În cadrul ședinței Grupului GT4 au fost abordate și alte subiecte, precum dezvoltarea Guvernării EUROSAI și a propunerilor Modus Operandi pe baza recomandărilor autoevaluării.

Proiectul Planului Strategic EUROSAI 2017-2019 urmează a fi pus în discuție ulterior de membrii Consiliului de Guvernare EUROSAI în cadrul unei întruniri extraordinare. În cadrul celei de-a 44-a reuniuni a Consiliului de Guvernare EUROSAI, care a avut loc la Luxemburg, în perioada 13 - 14 iunie 2016, s-a convenit că instituția supremă de audit a Republicii Moldova va găzdui cea de-a 45-a reuniune, eveniment care va avea loc la Chișinău pe data de 16 februarie 2017.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY