Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Ședință de lucru al ISA participante la auditul cooperativ international privind managementul deșeurilor din plastic

  • 26.03.2021
  • 1147

O nouă ședință de lucru, organizată în cadrul Grupului de lucru EUROSAI privind auditul mediului, a fost organizată online, la data de 25 martie curent.

Evenimentul a întrunit reprezentanții a 11 instituții supreme de audit (ISA), membre ale grupului de lucru, care participă la auditul cooperativ internațional privind managementul deșeurilor din plastic: Albania, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Malta Portugalia, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia și Turcia. Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată de membrii grupului: Tatiana Vozian, șef Direcție generală metodologie, planificare și raportare, precum și Natalia Apostol, auditor public principal.

În cadrul ședinței, reprezentanții ISA participante la audit au făcut prezentări referitoare la contextul local al subiectului, punând în discuție politicile, planurile, strategiile aplicate la nivel național pentru a implementa o gestionare adecvată a deșeurilor din plastic și pentru a îmbunătăți eficiența utilizării materialelor și produselor existente (conform ipotezelor economiei circulare). Natalia Apostul a prezentat situația din domeniul dat, la nivel național, vorbind despre politicile și documentele strategice ale Republicii Moldova în contextul managementului deșeurilor etc.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY