Actualizat: Joi, 04 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita de studiu în România

  • 02.09.2016
  • 1058

 

Curtea de Conturi a  participat, în perioada 17 - 21 august 2016, la cursul de instruire  în România, or. Constanța, ,,Scrierea proiectelor europene pentru perioada 2014-2020 și managementul financiar al acestora" în vederea dezvoltării capacității profesionale și a cunoașterii proceselor aferente tuturor etapelor proiectelor finanțate prin accesarea fondurilor structurale și de coeziune europene în conformitate cu principiile și standardele stabilite de UE.

Din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova  pentru participare la acest curs de instruire a fost delegată dna Natalia Trofim, șef al Direcției generale I (Auditul bugetului de stat și patrimoniu). Totodată, din Republica Moldova la curs au mai participat reprezentanți din partea Academiei de Științe a Moldovei, funcționari ai Ministerului Finanțelor și  beneficiari de proiecte aflate la început de implementare în domeniul eficienței în energetică și de mediu, iar din România - din cadrul unor autorități publice, beneficiari și potențiali beneficiari de fonduri europene.

Obiectivele cursului au fost:

1.  Cunoașterea cadrului legal, programatic si instituțional de accesare a fondurilor europene in perioada 2014-2020 (exemplul României). 

2.  Identificarea tipului de program operațional necesar și specific organizației.

3.  Cunoașterea regulilor de scriere a cererii de finanțare.

4.  Prezentarea etapelor realizării unui proiect.

5.  Cunoașterea regulilor de monitorizare, сontrol și audit al proiectelor.

6.  Cunoașterea politicilor de achiziții publice necesare derulării proiectelor.

7.  Însușirea deprinderilor privind încheierea contractului de finanțare.

8.  Studierea drepturilor și obligațiilor beneficiarului de fonduri. 

La finele cursului de instruire au fost prezentate rezultatele întregului atelier de lucru, care au demarat în discuții cu împărtășirea practicii și experienței acumulate pe parcursul instruirii. 

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY